Er tandblegning ufarligt?

Tænderne er noget af det mange er mest øm omkring. Vi har kun de tænder vi har, når først vi har skiftet vores mælketænder ud som børn. De tænder der vokser ud bagefter, er de tænder vi skal forsøge at få til at række hele livet.

Selvfølgelig kan vi få lavet gebis og kunstige tænder. Vi kan få skiftet en enkelt tand, få lavet hullet m.m. men det er ikke vores egne tænder så, hvilket langt de fleste foretrækker.

Derfor er der naturligvis også en naturlig skepsis, når det kommer til, rene kosmetiske løsninger omkring at få tænderne til at se så pæne ud som muligt. Det gælder f.eks. hvis man vil have gjort tænderne helt hvide. Det kan gøres på forskellig vis, med forskellige metoder til at blege tænderne.

Det vi snakker om her, er ikke at børste tænderne hvide ved almindelige tandbørstning, men at gøre tænderne helt hvide igen, med forskellige medikamenter og behandlinger, som kan gøre emaljen og tanden helt hvid igen.

Det der ofte foregår, er en ætsning af det yderste lag på tanden, sådan at man kommer ned til den helt hvide emalje, så tanden fremstår helt hvid igen. Det lyder umiddelbart lidt voldsomt, men er der nogle bivirkninger ved denne form for tandblegning?

Det er der, men de er som oftest ikke ret slemme. Det man oftest ser, er at tænderne de første par uger efter en behandling, kan være ekstra følsomme overfor kulde og varme. Altså de såkaldte isninger i tænderne. Det kan man meget nemmere få i de første par uger efter en tandblegning, men det går stille og roligt i sig selv igen, så det stabiliserer sig på et normalt niveau igen.

Derudover oplever enkelte også at deres tandkød omkring de blegede tænder, kan gå hen og blive irriteret. Det kan hæve lidt op og blive rødt, men også dette fortager sig i løbet af de følgende dage efter behandlingen.

Ønsker du at læse mere omkring de forskellige metoder til blegning af tænder, kan du gøre det på denne side.

Men som en konklussion, bør der ikke være noget der bør afskrække dig helt fra at få bleget dine tænder. De bivirkninger der kan være, fortager sig næsten alle sammen igen inden for få uger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.